handleiding spijkermat

Handleiding

Voor u begint

Wij adviseren om de eerste keer te beginnen met een sessie van 5 minuten en dit vervolgens elke dag 5 minuten te verlengen totdat u na 4 dagen op 20 minuten per dag zit. In de meeste gevallen vinden onze klanten het dan zo prettig dat ze makkelijk 30-60 minuten blijven liggen.

Start sessie

Stap 1

U legt de mat neer op een stevige ondergrond zoals een bank of gewoon op de vloer. (indien U een beetje bang bent voor de impact van de kleine spikes mag dit ook op uw matras zijn in de eerste week)

Stap 2

U gaat op de mat liggen waarbij u ervoor zorgt dat de mat uw gehele rug en schouders bedekt, door met uw billen tegen de onderkant van de mat aan te gaan liggen (of  erop als u kleiner bent dan 165 cm.) Het beste is dit te doen met een ontblote rug.

stap 3

De eerste 30 seconden kan het wat oncomfortabel aan voelen of een beetje pijnlijk zijn. Maakt u zich geen zorgen, dit is volkomen normaal en verdwijnt snel!

 

Stap 4

Na ca. 30 seconden begint de bloedcirculatie op gang te komen door uw gehele lichaam.stap 5

Na ca 1-2 minuten ervaart U in uw huid, rug en nek langzaam een zachte warme gloed.

stap 6

Na 2-4 minuten begint U een lichte tinteling te ervaren.

stap 7

Na 5-6 minuten begint uw lichaam zich te herstellen en maken uw hersenen de gelukshormonen Endorfine & Oxytocine aan. Hierdoor voelt de spijkermat niet meer pijnlijk aan en begint U een gevoel van ontspanning te ervaren.

stap 8

Binnen 7-20 minuten worden uw spieren ontspannen, vermindert spanning in de rug en nek en ervaart U een algeheel gevoel van relaxedheid. In sommige gevallen dommelen mensen zelfs in slaap, zeker als U de mat al wat langer gebruikt en uw lichaam eraan gewend is geraakt.

stap 9

Na 20-30 minuten staat U op en voelt u zich ontspannen, vitaal en prettig, zeker als U de spijkermat enkele dagen achter elkaar heeft gebruikt.

Het opstaan van de mat kan soms een beetje oncomfortabel en pijnlijk zijn, maar dit gevoel verdwijnt binnen enkele seconden.

Het is normaal dat U na het opstaan nog enkele minuten een warme gloed blijft voelen op uw rug en dat U nog korte tijd de afdrukken van de mini acupressuur puntjes blijft zien.

Geen zorgen, dit is volkomen normaal en verdwijnt vanzelf!

stap 10

Herhaal deze sessie dagelijks gedurende minimaal 30 dagen. U zult merken dat U zich dan na een sessie van 20-30 minuten veel energieker en prettiger voelt. Pijnklachten zullen verminderen en U zult al snel niet meer zonder uw spijkermatje kunnen!

Indien U beta-blockers gebruikt wordt het gebruik van deze spijkermat afgeraden.

U kunt ook gevorderden oefeningen toevoegen aan uw routine. Hieronder vindt U daarover meer informatie.

Tips voor gevorderden

Nadat u vertrouwt bent geraakt met de werking van de spijkermat kunt U ook andere oefeningen toevoegen.

Zo kan het rechtstandig staan met uw blote voeten op de spijkermat hoofdpijn en migraine sterk verminderen. Dit heeft te maken met de zenuwbanen die vanuit de voeten tot in het hoofd lopen. Let op: dit is in het begin soms pijnlijk vanwege het volle gewicht dat op uw voeten rust en dient rustig opgebouwd te worden. Wij adviseren om te beginnen met 1 minuutje per dag en dit vervolgens dagelijks te verlengen met 15-30 seconden.

Ook het met de billen op de mat zitten is een goede manier om pijnklachten in de onderrug, of als gevolg van Ischias, spit of hernia’s te verlichten. Uit hygiëne overwegingen wordt dit meestal gedaan met een dunne (stretch) sportbroek, yoga broek, wielerbroek of boxershort aan.

Het hoofdkussen is ook prima te gebruiken achter uw rug tijdens bijv. kantoorwerk, auto rijden of reizen. Hoewel het meest optimale effect bereikt wordt door de huid direct bloot te stellen aan de mini spikes van de lotusbloemen, kan dit zeker ook met (dunne) kleding aan.

Voor meer tips, tricks en gebruiksadviezen kunt u zich kosteloos aanmelden voor onze nieuwsbrief.

Laat ook uw klachten als gevolg van rugpijn, nekpijn, schouderpijn en hoofdpijn verdwijnen!

 

Heeft U na 30 dagen geen positief effect ervaren dan krijgt U van ons het volledige aanschafbedrag terug!